woning-SS-voorgevel-project
woning-SS-achtergevel-project
woning-SS-voorgevel
woning-SS-leefruimte-project
Typeopen ééngezinswoning met praktijkruimte, carport en patio
Specificatienieuwbouw
Structuurtraditioneel metselwerk, afgewerkt met gevelbepleistering en groen-grijs natuursteen
Bouwjaar2012

Woning SS

Wellen

Deze zeer moderne woning in wit gevelpleisterwerk bestaat uit een aantal in elkaar verweven volumes. We hebben aan de voorzijde een laag volume van 1 verdieping waarin een praktijkruimte voor een interieurarchitect zit en ook een carport voor 2 auto’s. Aan de achterzijde hebben we het hoofdvolume van 2 verdiepingen met kelder. Beide volumes liggen een dikke 3,00m van elkaar zodat er een tussenruimte, een patio, ontstaat. De 2 volumes zijn via een derde volume met elkaar verbonden. Dit derde volume zal ook bekleed worden met tegels in een groen-grijze natuursteen. Tussen het voorste en achterste volume is er ook nog een hoogteverschil van zo’n 45cm waardoor de gelijkvloerse verdieping van de achterbouw een vrije plafondhoogte van 3,00m heeft. Dit zorgt voor extra ruimtelijkheid.
De patio is belangrijk in het energieconcept. Doordat de voorgevel zuidelijk gelegen is, dient er via vensters in de voorgevel zoveel mogelijk lichtinval in de woning te dringen. Om daarbij de privacy niet te hinderen, schermt het voorste volume als het ware het achterste volume af t.o.v. de weg waardoor er hier grote glaspartijen kunnen geplaatst worden. De patio zal ook gebruikt worden als zonneterras.
De woning heeft een ruim grondplan met een grote open leefruimte. Op de verdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamer, een ruime badkamer en een grote overloop die dienst kan doen als speelruimte. Het geheel is voorzien van energiezuinige technieken zoals een ventilatiesysteem D en een zonneboiler met collectoren.