woning-MP-voorgevel-garage
woning-MP-terras
woning-MP-achtergevel
woning-MP-ingang
woning-MP-achtergevel-project
woning-MP-voorgevel
woning-MP-leefruimte-project
woning-MP-eetkamer-keuken
Typeopen ééngezinswoning met praktijkruimte en inpandige garage
Specificatienieuwbouw
Structuurhoutskeletbouw, afgewerkt met donkerbruin gedrenkte, geprofileerde, houten latten
Bouwjaar2013
E-peilE44

Woning MP

Gingelom

Deze energiezuinige, strakke woning is volledig bekleed met donkerbruin gedrenkte houten latten. Er is gekozen voor een houten gevelbekleding omwille van het lichtere gewicht t.o.v. gevelstenen. Op deze manier kon er een kolomloze uitkraging worden gerealiseerd met het houtskelet. De woning is vanuit de kelder volledig opgebouwd in houtskelet. Enkel de garage met bijhorende tuinberging zit niet in het beschermd volume. Zo kan ook een betere luchtdichtheid van het beschermd volume worden behaald.
Door het reliëf in het terreinprofiel (het maaiveld ligt bijna 3,00m hoger als het wegniveau) wordt de kelder in de voorgevel een extra deel van het bouwvolume. Aan de voorzijde telt de woningen 3 verdiepingen, aan de achterzijde maar 2. Er is gekozen om het gedeelte van de kelder wat zichtbaar blijft in architectonisch beton uit te voeren. Links van de woning bevindt zich een hellend vlak zodat het hoger gelegen maaiveld vlot toegankelijk blijft. Het voorgebied van de kelder is mee in het concept van de woning opgenomen en ook uitgevoerd in betondallen met een donkere fijne grind ertussen.
Naast de garage bevindt zich ook de voordeur op kelderniveau. De inkomhal biedt doorgang naar de praktijkruimte voor een orthopedist en toegang via de trap naar de bovengelegen woning.
Het gelijkvloers heeft een open leefruimte met een vide boven de eetruimte. De zitkamer is d.m.v. een zitkuil en een lage kast visueel afgescheiden van de rest van de leefruimte. De eetkamer geeft ook uit op een overdekt terras. De achtergevel is maximaal opengetrokken om zoveel mogelijk ochtendzon binnen te halen (zuiden is gericht naar de rechtergevel).
Op de verdieping bevinden zich de slaapkamers, badkamer en technische ruimte. Ondanks de vide zijn er toch 4 slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft een toffe raamopening naar de vide zodat ook ochtendzon in deze ruimte kan binnendringen.
De woning is voorzien van een warmtepomp, een ventilatiesysteem D en een zonneboiler. Dit gecombineerd met een doorgedreven isolatie van het houtskelet en een goede luchtdichtheid zorgen er voor dat de woning energiezuinig is.