woning-TC-voorgevel
woning-TC-zijgevel-tuin
woning-TC-voorgevel-zijgevel-project
woning-TC-achtergevel-project
woning-TC-gevelsteen
woning-TC-achtergevel-opbouw
woning-TC-kelder
woning-TC-achtergevel
Typeopen ééngezinswoning met praktijkruimte en patio
Specificatienieuwbouw
Structuurbetonbouw, afgewerkt met mangaankleurige gevelsteenstrips en gevelbepleistering
Bouwjaar2012

Woning TC

Maaseik

Deze zeer moderne woning met praktijkruime voor een logopediste ligt op een trapeziumvormig bouwperceel. De architect heeft die vorm van het perceel doorgetrokken in het ontwerp. De oriëntatie van het perceel is minder gunstig vermits het zuiden meer schuin voor de woning is. Daarom is er geopteerd om een patio-woning te maken met een open ruimte tussen de praktijkruimte en de zitkamer. Hier is ook het terras gelegen. Door de patio komt er toch zeer veel lichtinval in de woning.
De voorgevel is verbreed om een mooi evenwicht te krijgen tussen het lage bouwvolume in mangaankleurige gevelsteenstrips en het hoofdvolume van 2 verdiepingen in wit pleisterwerk. Door het verbreden van de voorgevel wordt de patio ook meer afgeschermd naar de drukke gewestweg.
Een eye-catcher in de woning is het grote raam in de slaapkamer. Dit raam is geplaatst op de grond zodat er vanuit het bed een mooi panoramisch uitzicht is naar de achterliggende velden. Verder is er ook een open inkomhal met een glazen vloer als overloop op de verdieping.
Er is geopteerd voor een volledig prefabsysteem met betonwanden. Hiervoor is samengewerkt met Oeterbeton. Naast de snelle montage tijd heeft dit systeem ook het voordeel dat er geen pleisterwerken meer dienen uitgevoerd te worden. Het plaatsen van technieken en stroomkabels dient wel op voorhand zeer goed uitgewerkt te zijn omdat aanpassingen achteraf moeilijk zijn.
Een leuke anekdote is dat de bouwheren zo tevreden waren met het eindresultaat van de woning dat ze een replica op kleine schaal gemaakt hebben als kippenhok.