woning-NN-voorgevel-houtskeletbouw
woning-NN-achtergevel-houtskeletbouw
woning-NN-achtergevel-project
woning-NN-project-voorgevel
woning-NN-kelder
Typehalfopen ééngezinswoning met inpandige garage in kelder
Specificatienieuwbouw
Structuurhoutskeletbouw, afgewerkt met mangaankleurige gevelsteen en houten latten in padouk
Bouwjaar2011

Woning NN

Hoeselt

Deze zeer moderne en energiezuinige woning ligt op een trapeziumvormig bouwperceel. De architect heeft die vorm van het perceel doorgetrokken in het ontwerp. Er ontstaat een evenwichtig geheel tussen rechte en schuine hoeken in het grondplan.
Door het afhellend karakter van het bouwperceel was het een opportuniteit om een garage in de kelder te plaatsen. Zo kon het gelijkvloers vrij worden ingericht. Tevens is er in de kelder ook een volledige muziekruimte ingericht, rekening houdend met de akoestische normen. Het keldervolume is door middel van de materialisatie verweven met de bovenbouw, de houten gevelbekleding in padouk loop dynamisch door van voorgevel naar zijgevel.
Het gelijkvloers heeft een zeer open plan met enkel aan de voorzijde een paar kleinere ruimtes zoals de wasplaats, wc en inkomhal. Daarom is de voorgevel ook vrij gesloten ontworpen. De achtergevel is daarentegen volledig opengetrokken met een venster van meer dan 8,00m. Een overdekt terras trekt de leefruimte verder naar buiten toe, maar zorgt ook voor de nodige schaduwvorming in de zomer.
De verdieping is volledig ingericht als ruimte voor de ouders met een slaapkamer met dressing, een ruime badkamer en een bureau. Deze bureau is via een vide verbonden met de onderliggende zitruimte. Een andere eye-catcher is de open inkomhal over 2 verdiepingen met daarin een klimkoord. De zolderverdieping is ingericht met 2 kinderkamers en een technische ruimte.